ГоловнаLifestyle&FashionІнтер'єри
 

Італійська ретельність. Інтер'єр будинку в Доломітових Альпах

29 липня 2013, 14:27
0
153
Італійський інтер єр - інтер єр італійського будинку - Італійська ретельність. Інтер єр будинку в Доломітових Альпах
Фото: фото Архидея
Будинок в італійській провінції робило відоме архітектурне бюро Plasma Studiio

В італійському містечку Сан-Кандідо архітектурне бюро Plasma studiio зробило будинок, який вражає своєю ретельністю та простими формами. У деталях інтер'єру розбиралася Архидея.

В одному з найкрасивіших місць світу - на північному сході Італії, у Доломітових Альпах, забарвлених променями сонця у кремово-рожеві кольори (причина цього - поклади кольорового каменю), - розташоване невелике затишне містечко Сан-Кандідо. Саме тут, під впливом привабливого пейзажу, створила свій черговий проект британська архітектурна студія Plasma.


Того, хто знайомий із її божевільними футуристичними об'єктами (Аква-центр у Томську, четвертий поверх знаменитого дизайн-готелю Puerta America у Мадриді та ін), цей будинок - точніше, складної конструкції дерев'яна надбудова, - швидше за все, здивує.


Дійсно, міжнародне визнання до Plasma studio прийшло завдяки динамічним урбаністичним об’ємам із використанням новітніх матеріалів та технологій. Однак є й інша концепція: взаємодія з навколишнім ландшафтом і застосування натуральних матеріалів (переважно місцевого походження).


Два контрастних підходи відповідають двом стилям роботи різних офісів студії - лондонського і в Больцано. Нескладно здогадатися, що цей проект курирувався зі знаменитої італійської провінції, чиєю безсумнівною гордістю є також традиції ремісничого виробництва.


Проект спочатку був нестандартним, оскільки припускав невелику резиденцію (вітальня, їдальня, кухня, дві спальні та ванна кімната) на... даху вже існуючого будинку. Архітектори вирішили не прив'язуватися до традиційної стилістики старої споруди 60-тих років і зробити дійсно новий самодостатній об'єкт, нехай навіть і з незвичайною "основою".


Єдиною візуальною зачіпкою у проекті стали гори, чиї виразні прямовисні схили та мальовничі піки надихнули на створення "шаруватої" конструкції, зібраної зі сталевих рам і дерев'яних балок.


Оскільки будинок-основа мав два крила з різними рівнями даху, побудували просту діаграму із двох блоків у формі букви Т, залишивши відкритий простір для терас на південній стороні. У "нижньому" західному блоці розташували гостьову зону, а у "верхньому" східному - спальні, ванну та кухню.


Інтер'єр став повним відображенням ламаної геометрії екстер'єру: простори ніби загорнуті серією кутових і динамічних площин, що відкривають нові і постійно мінливі перспективи з перепадами рівнів.


Сама ж схема цієї складної архітектурної структури народилася під час проектування... вхідних сходів: скрупульозне створення кожної сходинки "крок за кроком" поступово трансформувалося у рами всієї конструкції.


Та так, що по хитромудрих перепадах можна гуляти тепер, як по горах, а вечорами просто сидіти на нетиповому даху і милуватися західними переливами Доломітів.

Джерело: Архидея. Текст: Христина Франчук. Фото надані архітектурним бюро Plasma Studiio

Приєднуйтеся до ком'юніті Корреспондент Lifestyle&Fashion на Facebook та групи Корреспондент Lifestyle&Fashion ВКонтакте

ТЕГИ: будинокінтер'єрДоломітові Альпи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
powered by lun.ua
Загрузка...

Корреспондент.net в соцмережах