ГоловнаШоу-бізнесВсі новини розділу
 

Ада Роговцева удостоїлася звання почесного громадянина Києва

Корреспондент.net, 30 травня 2007, 09:32
0
8

Київська міська рада присвоїла звання почесного громадянина Києва акторці театру і кіно, народній артистці СРСР і України Аді Роговцевій. Про це йдеться в рішенні Київради.

Крім того, звання почесного громадянина Києва отримав меценат, засновник та генеральний директор музею Духовні скарби України Ігор Понамарчук.

У рішенні сказано, що в Київську міську державну адміністрації звернулися підприємства й організації з проханням присвоїти до Дня Києва звання почесних громадян Роговцевій та Понамарчукові.

Як повідомляло агентство, у липні 2006 року Київська міська рада присвоїла звання почесного громадянина Києва головному тренеру національної збірної України з футболу Олегу Блохіну.

Ада Роговцева народилася 16 липня 1937 року в місті Глухові Сумської області (Україна).Закінчила Київський театральний інститут ім. І. К. Карпенка-Карого (1959). З 1959 року - акторка академічного російського драматичного театру ім. Лесі Українки в Києві, де пропрацювала більше 35 років.

У кіно Роговцева вперше знялася ще студенткою (стрічка 1956 року Кривавий світанок) і з того часу зіграла в більш ніж 30 фільмах.Народна артистка СРСР (1978). Професор Національного університету культури.

Фільмографія:

Кривавий світанок (1956)

Коли співають солов’ї (1956)

Павло Корчагін (1956)

Шельменко-денщик (1957)

Прапори на вежах (1958)

Кінець Черви-Козиря (1959)

Коли починаються юність (1959)

Літаючий корабель (1960)

Важке колосся (1970)

Салют, Марія! (1970)

Всього три тижні (1971)

Приборкування вогню (1972)

Вічний заклик (1973-83)

Дівчинко, хочеш зніматися в кіно? (1977)

Діти як діти (1978)

Море (1978)

Напередодні прем’єри (1978)

Літні канікули (1979)

Осіння історія (1979)

Поема про крила (1979)

Сімейне коло (1980)

Овід (1980)

Висока проба (1983)

Мама, рідна, улюблена... (1986)

В одне-єдине життя (1986)

За що? ("Сімнадцять лівих чобіт" - ТВ) (1991)

Чотири листи фанери (1992)

Осіння дорога до мами

Два місяці, три сонця (1998)

За матеріалами Українські новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
powered by lun.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Loading...
Loading...

Корреспондент.net в соцмережах

Loading...
Загрузка...