ГоловнаШоу-бізнесВсі новини розділу
 

Британці показали фільм про Ісуса Христа з позиції ісламу

Корреспондент.net, 20 серпня 2007, 09:52
0
64

У Великобританії відбулася прем’єра документального фільму, у якому історія Ісуса Христа розказана з позиції ісламу. Однак ще до своєї прем’єри фільм устиг викликати суперечки усередині християнської громади.

Відповідно до Корана, Христос не є Сином Божим. Він - шанований мусульманами пророк, смерть якого на хресті була лише божественною ілюзією. Прихильники ісламу вірять, що ангели врятували Ісуса від смерті і підняли на небо. Саме ця версія і представлена у фільмі. 

Автор годинного фільму, котрий показав британський телеканал ITV, Мелвін Брегг, вихований у лоні англіканської церкви, однак вважає за необхідне надати мусульманам можливість висловитися в телеефірі, пише газета Guardian.

"Я сподіваюся, що завдяки цьому (показу фільму) у мусульман з’явиться відчуття, що вони також представлені в телевізійному просторі", - сказав Брегг.

Також автор переконаний, що його фільм не приведе до конфронтації між християнською і мусульманською громадами, оскільки він побудований винятково на тексті Корана та інтерв’ю з істориками-фахівцями у даній проблематиці.

З погляду Брегга солідарні режисер і продюсер фільму Іршад Ашраф.

"Ісуса люблять та шанують мусульмани і він є одним із найбільш шанованих пророків у нашій релігії", - заявляє Ашраф.

Разом з тим він зазначив, що до участі в зйомках фільму були запрошені представники найбільших англіканських і католицьких організацій, однак ніхто з них в результаті так і не з’явився.

Однак ще до своєї прем’єри фільм устиг викликати суперечки усередині християнської громади, зазначає Guardian.

Так єпископ із Брадфорда Филип Льюіс, відповідальний за міжрелігіозні зв’язки, назвав фільм "важливим внеском у розуміння складної проблеми".

У свою чергу, колишній мусульманин, а тепер священик і представник фонду Barnabas, що займається проблемами скривджених християн, Патрик Сухдео, звинуватив авторів фільму в подвійних стандартах.

"Яким чином мусульманська громада може відреагувати, якщо ITV підготувало передачу, у якій заперечується те, що Мухаммед є останнім пророком?", - сказав священнослужитель. Водночас він підкреслив, що заперечення Кораном божественного походження Христа "неприйнятне" для християн.

За матеріалами РИА Новости

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
powered by lun.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Loading...
Loading...

Корреспондент.net в соцмережах

Loading...
Загрузка...