ГоловнаШоу-бізнесВсі новини розділу
 

У Києві покажуть фільм Подих режисера Кім Кі-Дука

4 грудня 2008, 12:04
0
6

З 4 по 17 грудня у столичному кінотеатрі Кінопанорама відбудеться показ драми Подих південнокорейського кінорежисера Кім Кі-Дука. Ця стрічка отримала номінацію на Золоту пальмову гілку Канського кінофестивалю, а також стала фільмом-відкриттям фестивалю АЗІЯ-КІНО 2008, який відбувся у жовтні цього року в п'яти містах України.

Подих - фільм про тюремну камеру, очікування страти і кохання - східна головоломка, розгадати яку дуже складно. Дізнавшись про зраду чоловіка, молода жінка Хюн посеред ночі відправляється у в'язницю. Там, серед засуджених на смерть злочинців, вона знаходить собі нового друга, з яким починає зустрічатися. Однак, чоловік Хюн вважає, що платонічний зв'язок з вбивцею гірше зради, він змушує жінку припинити побачення, і тоді жінка наважується на останню зустріч, щоб розставити все на свої місця ...

У фільмі зіграли Чан Чхен, Ха Чун-ву, Кім Кі-Дук

Нагадаємо також, що зараз у київських кінотеатрах Жовтень і Кінопанорама триває показ фільму Імпорт-експорт австрійського режисера Ульріха Зайдля.

Крім того, на DVD вийшла перша збірка найкращих українських короткометражок Made in Ukraine. У колекцію ввійшли вісім робіт, кожна з яких має свій список призів на міжнародних кінофестивалях. Серед них - анімаційний фільм Трамвай № 9 Степана Коваля, який отримав Срібного ведмедя Берлінського кінофестивалю, фільм-фреска Водій таксі Романа Бондарчука, який здобув Гран-прі продюсерського журі кінофестивалю Кіношок, анімаційний фільм Анатолія Лавренішина Наступний/Next, в арсеналі якого - низка фестивальних призів.

Також у програмі два фільми-переможця фестивалю мобільного кіно Djuice Mobile Movie Fest: Написи Михайла Кострова і Людина з мобільним апаратом Євгена Тимохіна, повідомили у прес-службі компанії Артхаус Трафік.

***

Кім Кі-Дук народився 20 грудня 1960 року в місті Бонва, Південна Корея. Після навчання в Парижі Кім повернувся в Корею і почав працювати сценаристом. Його першою режисерською роботою стала малобюджетна стрічка Крокодил (1996).

Засновник руху "Суперечне та унікальне", який став провідним в південнокорейському сучасному кінематографі.

У 1995 році він отримав Гран-Прі Гільдії сценаристів Кореї.

Після того, як його стрічки з’явилися на низці міжнародних фестивалів, ім'я режисера стало відомим, і на його роботи звернула увагу широка публіка. Картину Поганий хлопець побачило в корейських кінотеатрах 700 000 глядачів, після чого популярність режисера вийшла на нову висоту.

Успіх режисера був закріплений високою оцінкою цілого ряду картин на міжнародних фестивалях. Фільм Самарітянка отримав Срібну Галузь за кращу режисуру на 54-му МКФ в Берліні, Порожній будинок спеціальну нагороду за режисуру на 61-му МКФ у Венеції.

Вибрана фільмографія

2007 - Подих (Soom)
2006 - Час (Shi gan)
2005 - Натягнута тятива (Hwal)
2003 - Порожній будинок (Bin-jip)
2004 - Самаритянка (Samaria)
2003 - Весна, літо, осінь, зима ... і знову весна (Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom)
2002 - Поганий хлопець (Nabbeun namja)
2001 - Адреса невідома (Suchwiin bulmyeong)
2000 - Острів (Seom)
1998 - Готель Пташина клітка (Paran daemun)
1996 - Крокодил (Ag-o)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
powered by lun.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Loading...
Loading...

Корреспондент.net в соцмережах

Loading...
Загрузка...