ГоловнаШоу-бізнесМузика

Американські критики поставили хорошу оцінку альбому харківської групи

28 березня 2012, 18:40
0
23

Авторитетний американський сайт Pitchfork поставив високу оцінку новому альбому харківської групи Drudkh - Eternal Turn Of The Wheel.

"Маститі рецензенти західних андерграундних зинів не раз ставили цю групу в один ряд з Burzum, Wolves in the Throne Room і іншими атмосферними блек-металістами. Проте факт, що хіпстерський і хайповий Pitchfork відзначив Drudkh і їх новий альбом Eternal Turn Of The Wheel (жодної іншої української групи там ніколи не було) говорить про правильний вектор розвитку групи", - зазначає сайт СУТКИ

Харків’яни Drudkh славляться як скандальні персони і люди з дивною соціально-політичною позицією. Проте суміш атмосферного і депресивного блеку з фольковими мотивами оцінило чимало любителів цього жанру спершу в Україні, а потім - і в найближчому зарубіжжі.

Інтерес до творчості Drudkh порушує і лірична складова, оскільки тексти пісень взяті з класичної української поезії: тут можна почути уривки з творів Тараса Шевченка, Олександра Олеся і Ліни Костенко. Один з альбомів - Лебединий Шлях - повністю побудований на текстах з поеми Гайдамаки. Оформлені пластинки картинами українських художників XIX століття.

"І все було б добре, ось тільки подібне вміння обіграти культурну самобутність, причому талановито і незвично, породило чомусь величезну кількість критики, звинувачень у націоналізмі і навіть проблем у виданні робіт на деяких лейблах", - зазначає видання.

До сьогоднішнього дня немає чітких підтверджень, що Drudkh мають якесь відношення до NSBM (National Socialist Black Metal). Масла у вогонь підлив альбом, присвячений пам’яті лідера українських націоналістів - Степану Бандері. Самі музиканти нічого не коментують. За негласними канонами жанру блек-метал, Drudkh не дають інтерв’ю, не роблять фотосесій, не зустрічаються з фанатами. Drudkh цілком і повністю сконцентровані на своїй музиці: з 2003-го року вони випустили 11 повноформатних альбомів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
powered by lun.ua

Корреспондент.net в соцмережах