ГоловнаСвітВсі новини розділу
 

В Северодвінську загасили пожежу на атомному підводному човні

20 лютого 2010, 12:05
0
4

Пожежа на утилізованому атомному підводному човні, який знаходиться в Центрі судноремонту Зірочка в місті Северодвінську Архангельської області, загасили 5:58 мск (4:58 за київським часом).

Пожежа на субмарині К-480 Ак Барс (проект 971) почалася близько 14:45 мск (13:45 за київським часом) у п'ятницю. 

Увечері 19 лютого фахівці Зірочки та інших оборонних підприємств Северодвінську, які прибули на місце пожежі, приступили до відкриття міцного корпусу, щоб отримати доступ до загоряння.

При ліквідації пожежі ніхто з пожежників і фахівців оборонних підприємств не постраждав. "У човна виставлено чергових для спостереження за місцем пожежі. Найближчим часом на підприємстві почне працювати спеціальна комісія, яка має розібратися в причинах НС", - повідомило джерело. 

Як заявляла в п'ятницю адміністрація Северодвінську, радіаційної небезпеки немає - корабель поставлений на утилізацію, ядерне паливо з реактора вивантажено.

Варто відзначити, що це вже не перша пожежа на субмарині, яка утилізована на зірочці. Шостого жовтня 2009 спалах відбувся на атомному підводному човні Казань. 

Тоді при проведенні газорізальних робіт носовій частині корабля загорілися ізоляційні матеріали. На ліквідацію пожежі також знадобилася не одна година. А 30 серпня 2007 року на заводі горів інший АПЧ. Того разу пожежа виявилася не дуже серйозною – її загасили за 10 хвилин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
powered by lun.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Загрузка...
Loading...

Корреспондент.net в соцмережах