Головна
 

Друге “пришестя” Марії Деві Христос

4 жовтня 2001, 15:26
0
6

"Марія Деві Христос, вона ж Марина Мамонова-Цвигун-Кривоногова-Ковальчук, "жива богиня" у білому одязі, яка неодноразово пророкувала кінець світу, відсиділа свої чотири роки у колонії та звільнилася. За цей час встигла змінити старого чоловіка -"апостола" на "апостола" молодого. Кажуть, роз'їжджає з ним по Києву на "Тойоті". Живе добре, на кінець світу більше не чекає й продовжує проповідувати!", пишуть російські "Аргументы и факты".

Називає себе Марина чи то Євою, чи то Матір'ю Світу, чи то самою Божою Матір'ю, а заразом вже й Сином Божим - Ісусом Христом. Й одружилася вона не просто з громадянином Ковальчуком, а з "Добродієм Іоанном Петром Другим". Шлюб - а може, перебування за ґратами – пом‘якшив вдачу "богині". Тепер вона дозволяє адептам їсти м'ясо, а сімейні союзи визнає святими й більше не закликає відкрито розривати всі зв‘язки людини зі світом. Навколо неї, як і колись, "апостоли", "ігумени", "ієродиякони". Живуть вони нібито поданням та тим, що на городі виростять. Марію Деві Христос до грядок не допускають - не Божа це справа. А де ж вона сама? "Вона, як Бог, - скрізь!"

Насправді, у багатьох містах України, у Казахстані, у Росії, особливо на Уралі та у Поволжі, а також у Москві "білі брати" останнім роком помітно активізувалися. Організація втратила у чисельності, але зберегла чітку ієрархію, тверду дисципліну, сувору конспірацію. На тинах та стовпах знову біліють листівки: "Білому братерству" потрібні нові душі.

Тим, хто спромігся порвати із сектою, важко згадувати про неї. Що насправді  відбувалося в її штаб-квартирі - київському будинку за триметровим забором з колючим дротом навколо? Всієї правди так, напевно, ніхто й не довідається. Після безпорядків вчинених "братами" у 1993 році, люди приїжджали до київського МУВС з усього СНД шукати своїх синів та дочок за зробленими міліцією фотокартками: затримані відмовлялися називати себе й готувалися до швидкої смерті за віру та свою "богиню". Після того, як у призначений Марією Деві Христос день Страшний суд не відбувся, й протягом  тих дев'яти місяців, що тривав суд над нею та іншими керівниками "Білого братерства", багато хто вирвався з кошмару.

Після арешту керівників секти, було проведено величезну кількість експертиз для визначення психічного стану дітей та дорослих з "братерства". Порушення психіки спостерігалися серед всіх обстежених.

Перевірили й підсудних:  подружжя Кривоногових та Ковальчук. З'ясувалося, що ці "боги", яким вдалося викликати божевілля, без перебільшення, у тисяч людей... не мають жодних особливих екстрасенсорних чи гіпнотичних здібностей.

Люди як люди

Всі, хто спілкувався з Мариною та Юрієм Кривоноговим після арешту, у своїх відчуттях єдині: "Люди як люди". Під час слідства та суду вони поводилися  цілком по-людськи: звалювали все один на одного, сперечалися за одяг, квартири та будинки, не визнавалися, куди зникли величезні суми грошей, що були у сектантів. І зовсім по-жіночому Марина під час слідства свого колишнього та старого чоловіка (Юрій на 25 років старший за неї) розлюбила, а молодого спільника Ковальчука, навпаки, покохала. "Ніякого Іоанна (так називали у секті Кривоногова) немає, - каже зараз вона учням. - Це псевдовчитель. Хіба я вимагала, щоб ви вмирали за ім‘я моє? Такого ніколи не було! Я не знаю, звідкіля ця ідея взагалі виникла. Це диявол вам підкинув її".

Історію знайомства з "цим Іудою" теж почули на суді. До "Білого братерства" Кривоногов підробляв "екстрасенсорними сеансами", й, одного разу, із залу до нього надійшла записка від жінки, яка писала, що  бачила Бога. До речі, під час клінічної смерті, коли робила десятий аборт (у красуні Марини була важка комсомольська юність). Фіналом подружніх стосунків був арешт - після захоплення "братами" Софійського собору. Брати заготовили каністри з бензином: у православному храмі мали живцем згоріти декілька десятків осіб. Але ніяк не Марина чи Юрій - для них ретельно було продумано шляхи відходу.

Повернення "богині"

Ніщо з викритого на суді, не відвернуло від Марії Деві Христос частини її учнів. Вони як і раніше готові заради неї на смерть. Вони чекали на неї всі чотири роки, які "жива богиня" провела за ґратами, охайно робили по чотири овочеві сітки щодня й розмальовували стіни червоного куточку. Там вона не проповідувала. Але, звільнившись, не забула про паству, на відміну від Юрія Кривоногова. Його проклинають у секті за відречення: "Мені соромно за те марення, що я писав. Хочу залишок днів своїх провести у спокої". За словами  шанувальниці Марії ігумені Гертруди з Дніпропетровська, "випробування долі лише зміцнили Марію Деві Христос, з-за ґрат вона повернулася ще більш переконаною проповідницею ідеї Божої". Слід зауважити, що Марина та її прихильники привселюдно відмовилися від проголошення кінця світу та зобов'язалися не залучати дітей до богослужіння.

Втім... залишилося "Навчання", й за ним порятунок знайдуть лише ті, хто "легко залишає близьких та рідних, кого неможливо спокусити, а якщо розум й заграє, то владою Марії Деві Христос його буде приборкано". За присутністю  сторонніх Марія Деві Христос цих слів не повторює. Адже за них можуть знову посадити - тут й пророком бути не треба.

 

Статті, розташовані у рубриці "Світ про нас", передруковуються з інших джерел без купюр та змін.
Кореспондент.net не завжди поділяє точку зору авторів даних публікацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
powered by lun.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Loading...

Корреспондент.net в соцмережах