Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу

Текст:  , 27 липня 2023, 15:11
💬 0
👁 4834

Міжнародна федерація фехтування змінила своє рішення відносно представниці України.

Ольгу Харлан все ж таки дискваліфікували з чемпіонату світу після перемоги над російською спортсменкою Анною Смірновою. Таке рішення прийняла міжнародна федерація фехтування.

Нагадаємо, що інцидент трапився під час зустрічі першого кола турніру шпажисток. Українка перемогла представницю країни-агресорки, однак відмовилась потиснути руку, що заборонено правилами. Смирнова одразу подала протест, утім судді його відхилили.

І от тепер стало відомо, що FIE зарахувала українській фехтувальниці технічну поразку в наступному колі змагань. Її сутичка з болгаркою Ілієвою не відбулася, Йоана автоматично пройшла до наступного раунду без боротьби.

Навпроти прізвища Харлан у списку учасників змагань на веб-порталі чемпіонату світу-2023 з'явилася позначка exclusion – виключення.

Зазначимо, що Ольга може отримати і більш суворе покарання - тривале відсторонення після дискваліфікації на чемпіонаті світу з фехтування.

За правилами FIE "виключення" передбачає дискваліфікацію зі змагань та відсторонення на 60 днів від усіх подальших стартів.

Для Харлан це може означати пропуск командного турніру з фехтування, де немає представників Росії і Білорусі.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: фехтование Ольга Харлан техническое поражение