RU
 

Папа Римський засмучений безліччю смартфонів на месах

Корреспондент.net,  8 листопада 2017, 23:00
0
564
Папа Римський засмучений безліччю смартфонів на месах

Понтифік закликав переосмислити значення і цінність таїнств богослужіння і причастя.

Папа Римський Франциск висловив засмучення від користування мобільними телефонами для фотографування під час богослужінь. Про це він говорив під час загальної аудієнції на площі Святого Петра в середу, 8 листопада.

"Коли під час меси священик каже: "Звеличмо наші серця", він не говорить: "Піднімімо наші телефони для фотографування". Аж ніяк. Погане це дійство, і мені дуже сумно, коли я проводжу богослужіння тут, на площі, чи в базиліці і бачу так багато піднятих догори телефонів - і причому не тільки вірян, але й священиків і єпископів", - заявив понтифік.
 
Папа Франциск закликав переосмислити значення і цінність таїнств богослужіння і причастя, ставлячи для себе прості запитання про те, як навчити дитину правильно перехреститися і чому на початку молитви потрібно стати на коліна.
 
"Меса - це не спектакль. Йдеться про наближення до страстей Христових і приняття воскресіння Господа. Тому священик говорить: "Звеличмо наші серця". Що це означає? Запам'ятайте: ніяких телефонів", - сказав понтифік.
 
Раніше Папа Римський Франциск заявив, що темою його послання на наступному Всесвітньому дні соціальних комунікацій Римської католицької церкви 13 травня буде "Істина зробить вас вільними. Фейкові новини і журналістика заради миру".
За матеріалами: РИА Новости
ТЕГИ: церковьсмартфонПапа РимскийФранцискФранциск I Папа Римский Франциск Iпапа Франциск
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі