RU
 

Комітет арбітрів: Дії судді матчу Олександрія - Зоря не відповідали "здоровому глузду"

iSport.ua,  23 квітня 2021, 13:58
0
374
Комітет арбітрів: Дії судді матчу Олександрія - Зоря не відповідали  здоровому глузду

Дії арбітра не дали можливості VAR виправити ситуацію.

Комітет арбітрів Української асоціації футболу пояснив найбільш резонансний епізод матчу 1/2 фіналу Кубка Україну-2020/2021 між Зорею та Олександрією в компенсований час до першого екстра-тайму. Судив цю зустріч, нагадаємо, Ігор Пасхал.

"У цьому ігровому епізоді арбітр матчу визначив і компенсував одну хвилину до закінчення першого тайму додаткового часу гри, що є додатковим мінімальним ігровим часом. Керуючись вимогами п. 3 Правила 7, 4-й арбітр на останній хвилині першого тайму додаткового часу гри продемонстрував глядачам електронне табло з вказаною цифрою на ньому.

Як правило, згідно з відповідними рекомендаціями, арбітри повинні надати можливість атакуючій команді завершити активну фазу атакуючих дій, і якщо при завершенні компенсованого (мінімального) ігрового часу команда отримує право на виконання стандартного положення (11-метрового, штрафний, кутового ударів та ін.), вони також повинні надати час на виконання цього стандарту, що і відбулося в цій ситуації.

Перед виконанням кутового удару арбітр матчу оголосив гравцям обох команд, які перебували поруч, що таке право Зоря отримує на одномоментне виконання кутового і безпосереднього удару по воротах, в короткий проміжок часу. Після подачі м'яча в штрафному майданчику Олександрії відбулося три короткострокових дотики до м'яча, після чого він потрапив у ворота господарів, що і стало завершенням цього (одномоментного) стандартного положення.

Практично після першого дотику до м'яча (в межах штрафного майданчика) пролунав сигнал арбітра про завершення першого тайму додаткового часу, що не відповідало основним принципам "здорового глузду" і "духу правил гри". Такі дії арбітра не дали жодного шансу VAR виправити цю ситуацію і зарахувати гол, тому що м'яч перетнув лінію воріт вже після того, як пролунав сигнал свистком від арбітра про завершення тайму, і зміна будь-якого рішення арбітра стала неможливою", - йдеться в заяві.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
powered by lun.ua