RU
 

Квартира з таємними дверима і вузькими сходами. Ігри з простором в 250 метрів

8 жовтня 2013, 12:08
0
228
Квартира з таємними дверима і вузькими сходами. Ігри з простором в 250 метрів
Фото: Фото Андрія Авдєєнко
Головна прикраса будинку - багатобарвна стіна з склоблоків

З "багатовимірного" простору, що займає весь верхній поверх будинку з перепадами висот покрівлі від 2,5-3 до 4,5 метрів господиня квартири Альона Багдасарян спочатку в мріях, а потім в матеріалі виліплює щось неординарне і дуже живе, пише Архидея.

Гра йшла повним ходом - на території близько 250 квадратних метрів з унікальними даними. Весь сходовий майданчик шостого поверху з передбачуваним виходом з ліфта "зайшов" на територію квартири, ставши передпокоєм. Вхідні двері перемістилася вниз сходами на межу п'ятого та шостого поверхів. І тоді з'явилися старовинні індійські двері. Зі скрипом розкриваючи їхні важкі стулки, бачиш головна прикрасу будинку - багатобарвну блискучу стіну зі скляних блоків заввишки майже 5 метрів.



Щоб довести будівельникам можливість зведення такої стіни саме з таким м'яким округленням і в моноліті, Альоні довелося здійснити подвиг впертості. Майстри, сказавши своє "не вийде", вийшли. Залишившись одна, господиня виклала три ряди блоків. Чоловіки повернулися, подивилися - і їм все-таки довелося винайти спосіб міцно і надійно поставити стіну складного профілю з 400 скляних блоків.



Зате деякі заплановані стіни так і не були зведені - замість однієї з них виникла скляна розсувна перегородка системи Monet. Над нею - металева ферма яскраво-помаранчевого кольору з театральними софітами. За нею - кухня-їдальня. Цитуємо Альону: "Створюючи композицію кухні, я передбачила можливість проведення тут зйомок кулінарного проекту. Зараз - це дійсно майданчик, де знімаються випуски програми Gourmet з Олексієм Ніловим, яка незабаром стартує на каналі Меню-ТВ. І знову підтвердження - мрії втілюються в реальність". Далі невеликий абсолютно чорний коридор (його стіни використовуються для експонування фото і картин) веде до вітальні. Але ми заглянемо туди пізніше - зі спальні, через маленьке арочне віконце.



Ця кімната-спальня - окремий світ, придуманий і втілений. Складна мансардна покрівля дозволила освоїти простір за вертикаллю: з'явився другий рівень. Туди ведуть металеві сходи, огинаючи опуклу стіну білого "​​будиночка-вбиральні". Нагорі слабке горище із яскравим м'яким матрацом під мансардним вікном. Там можна сховатися і спостерігати за струменями дощу на склі або сніжинками - такими рідкісними в південних краях. До речі, звідси є інший, таємний вихід - двері-не двері, просто книжкові полиці - на сходи в тісному просторі зі стінами з цегли, пофарбованого в чорний, заставлену скринями із сімейними реліквіями. Сходами можна потрапити просто на дах, але ми туди поки не підемо, а поглянемо у віконце, з якого з висоти видно вітальню. Повертаємося назад, на перший рівень спальні: в "будиночок-гардеробну" ведуть білі двері, умисно збиті з грубих дощок. Поруч, через дзеркало, розташована шафа – відкриваєш її і потрапляєш... в іншу маленьку кімнату-сюрприз. Далі - напівпрозорі двері у ванну".



"Чи то з мармуру, чи то з полімеру - відразу й не розбереш - ложе ванни, ніби вимите у твердій породі річковими водами. Насправді "макет її робили з піноблочних плит. Вирізали вручну форми, потім по них вигинали арматуру і заливали бетоном. На останньому етапі розгладжували руками, імітуючи природні лінії, які зустрічалися мені в пересохлих руслах кримських гірських річок. Над купіллю - брила граніту, розпиляна на шість частин для доставки і поєднана вже в стіні, з якої вона ніби виростає. Стоячи поряд з нею на морській гальці, можна опинитися під дощем, включивши програму розріджених повітрям водяних струменів на душової панелі".



"Простора кімната з каміном, вільна від меблів і відкрита найсміливішим фантазіям на тему: від медитативного відпочинку до проведення свят-маскарадів. У будинку немає телевізорів, але в ніші цегляного порталу є екран - на нього можна проектувати улюблені фільми або відео- і фотоплівки з архіву власних подорожей. Головне - високі стіни і відкритий простір, чий настрій залежить від часу доби - схід, захід, нічні вогні за вікнами - все це прикрашає будинок і змінює його характер. Багатьом з того, що стало можливим, я зобов'язана тим, хто мені допомагав. Усім було цікаво, адже деякі роботи робилися вперше".



"Мало кому в голову прийде прибрати цілий кут в стіні будинку в ім'я кращого огляду. При цьому залишити несучу колону в первинному вигляді. Вигнути три складові вікна так, що виробники не були впевнені, чи можливо таке взагалі, але - вийшло! Тому що поруч, на щастя, виявилася дуже творча людина, професійний покрівельник Володимир Фаріон - він продумував і втілював спільні ідеї й у результаті став моїм творчим партнером і керівником будівельних робіт. Йому і належить блискуча ідея з вікном, як і багато інших ідей в ході будівництва. Зусилля однодумців дали результат - з'явився цікавий, живий, загадковий і мій улюблений будинок". Але розповідь про нього не буде закінчено, поки ми не піднімемося на дах - а туди, як ми вже знаємо, ведуть кілька шляхів, і потаємних, і відкритих. Всім доступний - вгору гвинтовими сходами.



Там - вид на 360° - на гавань і місто. "Для мене було давньою мрією зробити на даху галявину з рослинами. І в підсумку якісь 20 квадратних метрів перетворилися на шматочок землі із пагорбом, вкритим травою, лавкою в заростях чорного бамбука і цегляною білою стіною, оповитою плющем. А із "землі" можна піднятися сходами ще вище. Перша сходинка заслуговує на увагу - це величезний шматок граніту вагою близько двох тонн. Влітку - можливість позасмагати на гарячому від сонця камені або використовувати його як стіл для трапези. Подолавши останній підйом, опиняєшся на майданчику, з якого місто як на долоні: бухти з кораблями і яхтами, вихід у відкрите море і небо без кінця і краю.



Зовсім скоро залізна конструкція зі сходами з палубної дошки буде оповита розквітлою гліцинією. Сам майданчик виник через необхідність розташувати короби спліт-системи Daikin на відкритому просторі, а перетворився на найкращу оглядову локацію в центрі Севастополя на даху житлового будинку".


Проект Альона Багдасарян, фото Андрій Авдєєнко, текст Альона Багдасарян, Олеся Нестеркова

 

Приєднуйтеся до спільноти Корреспондент Lifestyle&Fashion на Facebook та групи Корреспондент Lifestyle&Fashion вКонтакте

ТЕГИ: квартираПростірстіна
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...