RU
ГоловнаLifestyle&FashionІнтер'єри
 

Затишок у лісовій гущавині. Інтер'єр шале у Полтавській області

Корреспондент.net, 19 травня 2014, 14:38
0
1664
Затишок у лісовій гущавині. Інтер єр шале у Полтавській області
Фото: Архидея
Будівля площею 150 кв. м складається з трьох номерів, об'єднаних гостьовим холом

Фахівцям дизайн-студії YOD Design Lab Володимиру Непийводі та Дмитру Бонеску було доручено спорудити в лісовій гущавині в Полтавській області затишний тимчасовий притулок для відпочинку в тихому місці далеко від міста.

Для цього архітектори звернулися до теми альпійського шале, пише Архідея.

 
Поширені в Альпах невеликі сільські будиночки якнайкраще відповідали поставленому завданню. Але дизайнери не стали прямо цитувати цей властивий швейцарській архітектурі стиль, а запропонували вільну авторську інтерпретацію, що вирізняється лаконічністю, іронічністю і сучасним звучанням.
 
 
Від традиційного шале в проект запозичили кілька елементів: по-перше, дах - своїми обрисами і карнизними звісами, які сильно виступають, по-друге, багато дерева в екстер'єрі та інтер'єрі, по-третє, камін з каменю габро, який можна топити і з вітальні, і з боку тераси, зазначає видання.
 
 
 
Водночас замість поширених в таких будинках справжніх мисливських трофеїв тут всюди розвішані фанерні голови лосів: трьом з них знайшлося місце в спальні над ліжком, а цілих шість прикрасили один з найяскравіших і веселих об'єктів вітальні - великий підвісний світильник, виконаний за ескізами авторів.
 
 
Тему полювання продовжують шкури, використані як килими і оббивки квадратних пуфів, а також у компанії з взуттєвою шкірою різних відтінків коричневого - для оздоблення стін.
 
 
Побудована за проектом фахівців YOD Design Lab будівля площею 150 кв. м складається з трьох номерів, об'єднаних гостьовим холом.
 
 
 
Дві дзеркально схожі спальні розташовані на першому поверсі, по обидва боки від громадської зони, а третя розмістилася рівнем вище: головна особливість цього приватного простору, потрапити в який можна за допомогою драбини зі світлого дерева, полягає в тому, що від вітальні його відокремлює лише скляне огородження.
 
 
Якщо ця спальня має зв'язок з холом, то всі інші кімнати можуть похвалитися тісною взаємодією з вулицею - одна з їхніх стін повністю зроблена зі скла, що є ідеальним рішення для дому, створеного з думкою про відпочинок на природі.
 
 
Щоб від нього зовсім нічого не відволікало, в номерах замість робочих столів розташували Tantra Chair від студії Zen By Design, створивши атмосферу повного релаксу і романтики, зазначає видання.
 
 

Джерело - Архідея

Приєднуйтеся до спільноти Корреспондент Lifestyle&Fashion на Facebook та групи Корреспондент Lifestyle&Fashion вКонтакте

 
ТЕГИ: архитектураинтерьердизайн интерьера
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
powered by lun.ua
Загрузка...

Корреспондент.net в соцмережах